Vélhetően a kánikula, illetve a pihenni vágyok miatt megnőtt forgalom egyaránt hozzájárult, hogy az átlagosnál több baleset történt az elmúlt napokban hazánkban. Pénteken, szombaton és vasárnap összesen 396 közúti közlekedési baleset során intézkedett a rendőrség. Hat tragikus eset történt, amelyek során 7 személy vesztette életét, emellett 48 baleset súlyos, 113 könnyű sérüléssel végződött. Ezeken felül 229 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset is történt.

Anyagilag az egyik legsúlyosabb eset az M7-es autópályán történt, ahol kigyulladt és teljesen kiégett egy autóbusz Budapest felé vezető oldalon az érdi lehajtónál vasárnap kora este. Óriási volt a dugó. A járművön tartózkodó 45 ember sértetlenül leszállt.

Bár a hőség és az alkohol nem épp barátok, és itthon tilos italozás után járművet vezetni, az ellenőrzések során 145 esetben jelzett a szonda.

A hétvégén 111 körözött személyt fogtak el a rendőrök, 202 főt tetten értek és 286 személyt állítottak elő bűncselekmény elkövetésének gyanújával.