Bruttó hét forinttal emeli a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., ugyanakkor öt forinttal drágul a gázolaj – értesült az MTI piaci forrásokból hétfőn. Az árváltozás oka vélhetően a múlt héten az olajpiacon történt áremelkedés.

A változással a benzin átlagára 377 forintra, a gázolajé 363 forintra emelkedik. A Mol egy hete bruttó 2 forinttal csökkentette a gázolaj nagykereskedelmi árát, a 95-ös benziné akkor nem változott. Idén a benzinár az emelések és csökkentések összértékeként eddig 16 forinttal növekedett, míg a gázolajnál 12 forintos emelkedést láthatunk. Egy évvel ezelőtt a 95-ös benzin átlagos ára 341 forint volt, míg a dízel literenként ára 325 forint volt akkor.

Továbbra is érdemes nyitott szemmel közlekedni és figyelni az árakat, mert 20-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatunk a kutaknál.

Azt olvasta már, hogy a Forma-1-es Mclaren csapat versenyzője, McLaren Lewis Hamiltonnak elege van a szponzorok rendezvényeiből, kevesebbet akar dolgozni? ITT megtalálja erről szóló cikkünket.

Forrás: MTI