Már amikor májusban kiállították, sejteni lehetett, hogy a tanulmányként bemutatott Aston Martin V12 Zagato több lesz kiállítási darabnál. A modell, amelyből nemrég kettő  – bizonyítva tartósságát – sikeresen teljesítette a Nürburgringi 24 órás versenyt, gyártásba kerül – az Aston Martin hivatalosan is megerősítette a korábban felreppent pletykát.

Mindössze 150 darab készül a többi Aston Martinhoz képest agresszív megjelenésű sportkocsiból. Az ára 330 000 angol font, azaz 96 millió forint, amiben nincsenek benne a helyi adók.

Az elegáns, mégis brutális autó a V12 Vantage modellen alapszik. 6,0 literes, 517 lóerős motorja, illetve a többi fő műszaki részlete is azonos. Erre jön az olasz tervezőstúdió által megrajzolt, majd az Aston Martin szakemberei által kézzel elkészített alumínium karosszéria. Az összkép inkább egy versenyautót mutat, mint utcai modellt.

A különlegesség első darabjai jövő év második felében kerülnek az ügyfelekhez, de vélhetően viszonylag hamar elkelnek majd elővételben. Ki ne akarna egyet?!