Hétvégi forgalomkorlátozás az M0-son 2 Az M0-s autóút ráckevei Duna-ágán, a 22. km-szelvénynél található soroksári híd bal pályájának (M5-től M1 felé) haladó sávját a dilatációs szerkezet javítása miatt előreláthatólag péntek este 8 órától hétfő hajnalig lezárják – tájékoztatott az Állami Autópálya Kezelő Zrt.  A forgalomkorlátozást még a hétfő reggeli csúcsidőszak előtt feloldják.

Az 1990-ben átadott soroksári Duna-ág hidat a nagy terhelés miatt már hetente kell részletesen ellenőrizni. A legutóbbi vizsgálat alkalmával a szakemberek megállapították, hogy a létesítmény dilatációs szerkezete nagymértékben károsodott, így balesetveszélyessé válhat a felette lévő haladó sávon való közlekedés, ezért sürgős beavatkozásra van szükség.

A forgalom mindenkori fenntartása mellett a végleges, teljes körű helyreállítás nem lehetséges, a most tervezett beavatkozás emiatt csak ideiglenes jellegű. A híd teljes, hosszabb távon is tartós és eredményes rekonstrukciójára ugyanis csak a jelenleg épülő második pálya forgalomba helyezése után, a meglévő M0-s autóút déli szektorának felújításával egy időben kerülhet sor.