Az autósok lezárásokra, a tömegközlekedéssel utazók pedig korlátozásokra számíthatnak Budapesten csütörtök és vasárnap között a magyar soros EU-elnökség hivatalos zárórendezvénye, a háromnapos Duna party miatt – közölte a Hungarofest sajtóosztálya.

Az Alagút és a Lánchíd pénteken és szombaton egész nap, vasárnap pedig este lesz lezárva. Vasárnap 21:30 órától nem áll meg a 2-es villamos az Akadémiánál, ha nagy tömeg lesz.

Csütörtökön este 10 órától vasárnap hajnali 2 óráig le lesz zárva az Alagút az Attila úttól a Clark Ádám térig, pénteken este 6 órától vasárnap hajnali 2 óráig a Lánchíd, a Fő utca a Halász utcától a Clark Ádám térig, a Bem felső rakpart a Lánchídtól a Halász utcáig, a Clark Ádám tér, a Lánchíd utca az Ybl Miklós tértől Clark Ádám térig.

Pénteken és szombaton este 8 órától este 10 óráig lezárják a Széchenyi tér belső forgalmi sávját, vasárnap este 8 órától hétfő hajnali 2 óráig a Lánchidat, a Széchenyi teret körben és a József Attila utcát a Bajcsy-Zsilinszky úttól a Széchenyi térig.