Volkswagen egy új megállapodás alapján évente 110 ezer autót, VW és Škoda modelleket gyártat majd az orosz GAZ autógyár egyik üzemében az orosz piacra – közölte a német konszern Wolfsburgban.

Volkswagent készít az orosz GAZ 1
Volkswagent készít az orosz GAZ 2

Volkswagent készít az orosz GAZ

Volkswagent készít az orosz GAZ

Volkswagent készít az orosz GAZ 5
Volkswagent készít az orosz GAZ 6
Fotó megosztása:
Volkswagent készít az orosz GAZ 7


A megállapodás értelmében a GAZ veszi át az orosz piacra szánt Volkswagen Jetta, Škoda Octavia és Škoda Yeti modellek gyártását. Az első Škoda 2012 végén gördül majd le a szerelőszalagról.

Martin Winterkorn, a Volkswagen elnöke az autóipar egyik növekedési motorjának tekinti az orosz autópiacot. A Volkswagen a GAZ autógyár bevonásával növeli kapacitását és erősíti piaci pozícióját Oroszországban. Ezzel együtt, az orosz autópiaci fellendülés kiaknázása érdekében a kalugai VW-üzem termelési kapacitását is növelik.

A Volkswagen 200 millió eurót fektet a GAZ termelési kapacitásának növelésébe, a meglévő gyártósorok modernizálásába és bővítésébe, egy új karosszéria-üzem létesítésébe.

Oroszországban a Volkswagen márka eladásai közel megduplázódtak az idei első öt hónapban, 34 400 VW autó kelt el, 99,1 százalékkal több a tavalyi 17 300-nál.

Forrás: MTI