A sváb luxusautógyár, a Porsche hosszított változatot tervez négyajtós limuzinjából, a Panamerából – árulta el Michael Steiner az Automobilwoche című német lapnak. A kocsi így azoknak is vonzóvá válhat, akik sofőrrel autóznak.

A hátul ülőknek több hely jut

A hátul ülőknek több hely jut

A hátul ülőknek több hely jut


A Porsche vezető beosztású dolgozója elárulta, az új változat nagyjából 13-15 centivel lesz hosszabb a hagyományos Panamerához képest és a bővítést a hátsó utasok lábhelyének növelésére hasznosítják. Az autó elsődleges piaca Kína lesz, amely egyre fontosabb területe a Porsche eladásainak is. Egyelőre arról még vitáznak a cégen belül, hogy Európában bevezessék-e a modellt.

Várhatóan 2013-ban mutatkozik be a nyújtott kivitel, amely nem az egyetlen újdonság lehet a Panamera-családban. Steiner megerősítette a pletykákat, amelyek szerint a német gyár kabriót tervez a Panamerából, ugyanakkor hozzátette, hogy végleges döntés még nem született.

Sokat olvasni arról is, hogy miután a Porsche is a Volkswagen-csoporthoz került, számos technológiát megoszt a Bentleyvel, a V12-es motor azonban nincs ezek között, ilyet ugyanis nem akar a Panamerába a Porsche. “Egy ilyen motor teljesítményszintjét el tudjuk érni a nyolchengeres motorjainkkal, ugyanakkor véleményünk szerint egy tizenkét hengeres motor túl nehéz az első tengely számára.”

Steiner azt is elmondta, hogy ha a jogi környezet, a szabályozások nem változnak drasztikusan, nemcsak 12, de 4 hengeres motor sem kerül a Panamerába. Nem terveznek hasonló takarékos modellt, mint pl. a Mercedes az S-osztályból.