Szerdától vasárnapig, április 27. és május 1. között rendezik meg Genfben a BMW X3 Games elnevezésű nemzetközi sportversenyt. A megmérettetésen hat sportágban – futásban, vitorlázásban, síelésben, golfban, autóvezetésben és kerékpározásban – valamint egy kreatív feladatban mérkőzik meg az Európa 19 országából érkezett 60 csapat.


Magyarországot két együttes is képviseli: a TV2 csapatában Demcsák Zsuzsa, Dudás Ádám műsorvezetők, valamint Németh Lajos, a csatorna időjósa versenyez, míg az előválogatón a legjobbnak bizonyult Sport&Style Team Hungary tagjaként Baksay-Szabó Ádám, Vatai Miklós és Majthényi Szabolcs áll rajthoz Svájcban.

A tét nem kicsi, a győztes csapat minden tagja egy-egy új BMW X3-assal lesz gazdagabb. A Sport&Style Team Hungary jó esélyekkel indul a versenyen, hiszen tagjainak eddigi sporteredményeit ismerve nem kizárt, hogy ők vihetik majd haza az új BMW-ket.

A TV2 csapata sem versenyez azonban hiába, hiszen bár esélyeik csekélyebbek, de nemes célért küzdenek, mivel a BMW Magyarország a csapat eredményeinek függvényében anyagi támogatást nyújt a budapesti Tűzoltó utcai Gyermekklinika részére.

A BMW X3 Játékok a Genfi-tavon megrendezett regattával kezdődnek, majd a verseny a közeli Jura-hegységben folytatódik, ahol a versenyzők BMW Cross Country mountain bike-ok nyergébe pattanva vágnak neki a különleges próbatételt jelentő útvonalnak. A síversenyekre a Mont Blanc lábánál lévő Chamonix-ban kerül sor, majd a résztvevők a BMW X3 kormánya mögött villanthatják meg autóvezetési képességeiket. A BMW X3 Játékokat golfverseny, majd tizennégy kilométeres futás zárja.