Sokan kedvelik a Škoda modelleket, de olyan jellegű rajongásról, mint ami az Alfa Romeót övezi nem beszélhetünk. A cseh márka szeretne változtatni ezen, a következő generációs Škoda-modellek több érzelmet váltanak majd ki.

“Több szívet akarok az autóinkba” – mondta Jozef Kaban, a Škoda vezető tervezője. “Mai modelljeink nagyon funkcionálisak és az észre hatnak, de azt akarom, hogy jobban hassanak a szívre.”


Nem is kell sokat várnunk, hogy megtudjuk, hogy a fentiek csak a tervező vágyai között szerepelnek, vagy sikerült acélba formázni is azokat. Még év vége előtt új modellel bővül a Škoda kínálata, érkezik a VW Uppal közösen fejlesztett és gyártott városi kisautó.  

A Škoda új formanyelvéből már kaphattunk némi ízelítőt a Genfi Autószalonon, ahol bemutatkozott a Vision D tanulmány. Kaban elárulta, hogy ha az egész autó nem is, de az orrész és hűtőmaszk része lesz a közeljövő Škoda-modelljeinek. Ugyanakkor a tervező azt is nyilvánvalóvá tette, hogy továbbra is igyekeznek megtartani a különféle modelljeik egyéniségét, ahogy a Fabia és a Roomster is egész más a műszaki egyezőségek és az azonos kategória ellenére is.

Intenzív időszak következik a Škoda életében, 2012-től félévente mutatkozik be egy teljesen új vagy egy felújított modell. A városi minit követő egy évben megismerünk egy új kompakt limuzint, amely a Fabiára épül és méretében az említett kisautó és az Octavia között helyezkedik el.