Ismét működnek a Toyota gyárai 2 Hétfőn elindult a termelés a japán autógyártó-óriás Toyota valamennyi szigetországi gyárában, ugyanakkor az alkatrészhiány miatt csupán a teljes kapacitás felével dolgoznak – közölte a vállalat hétfőn.

A világ vezető autógyártója közleményében arról tájékoztatott, hogy mintegy 150 alkatrész esetében fordul elő hiány. A márciusi pusztító földrengés és az azt követő szökőár után több japán ipari vállalat is termelése leállítására kényszerült a beszállítói láncok megszakadása miatt.

Az autógyártó április 27-ig folytatja termelését. Április 28. és május 9. között leállnak üzemei: ekkor lesz az “Arany Hét” ünnepe is, amikor úgyis szünetelne a termelés a szigetországi gyárakban. Május 10. és június 3. között ismét a teljes kapacitás felével működnek majd a gyárak. A június 6-át követő tervekről később dönt a vállalat.
 
Hasimoto Siori, a társaság szóvivője hétfőn arról tájékoztatott, hogy a természeti csapások mintegy 260 ezer autónyi termeléskiesést okoztak az autógyártónak.

Forrás: MTI