A jövő hét elején a Sanghaji Autókiállításon leplezi le a Chevrolet az új Malibut. Nem egy egyszerű modellről van szó, hiszen ez a Chevy és az egész General Motors legnagyobb darabszámban fogyó modellje az Egyesült Államokban. Közel kétszázezer fogyott belőle tavaly az USA-ban.


Hamarosan azonban másoknak is kijuthat a jóból, miután az új, 2011-es modellt – a GM bejelentése szerint – hat kontinens száz országában forgalmazzák majd.  Rákérdeztünk az importőrnél, hogy Magyarországra érkezik-e az autó, de egyelőre azt a választ kaptuk, hogy a Chevrolet Europe a kínai bemutató után ad ki közleményt a Maliburól. Ugyanakkor annyit azért elárultak, hogy nem az Antarktisz az a földrész, ahol terjeszkedni kíván a Malibuval a Chevrolet.

A hivatalos közlemény műszaki tartalomról szóló szűkszavú része szerint európai ihletésű vezetési tulajdonsága lesz a kocsinak. A Malibuba csak négyhengeres motorok kerülnek, amelyekhez hatfokozatú sebességváltók tartoznak a takarékos üzem érdekében.

A pletykák szerint – piactól függően – benzinesből 2,4-es szívó, illetve 2,0 literes turbófeltöltős kerül a Malibuba, de természetesen az Orlandóban is szereplő 2,0 literes dízelmotorral is elérhető lesz. Hallani hibrid kivitelről is, A hagyományos elsőkerék-hajtás mellett 4×4-es kivitelben is készülhet. A Malibu az Epicát váltja mifelénk, így várhatóan csak 2012-ben kerül piacra Európában.
A Chevrolet válasza a VW Passatra 3