A Túraautó-világbajnokságot szervező KSO bejelentette, hogy az FIA WTCC 2011-es idényének negyedik fordulóját a Hungaroringen rendezik meg. Mint ahogy arról korábban már beszámoltunk, az eredetileg június 3-5. közé tervezett marokkói futamot lemondták a szervezők, a helyettesítést pedig Magyarországon oldják meg.


Ennek megfelelően tíz év kihagyás után ismét elit túraautós versenyt rendeznek a hazánk első számú versenypályáján, ahol 2001-ben Európa-bajnoki (ETCC) futamot tartottak.

A versenyen természetesen rajthoz áll Michelisz Norbert, a WTCC-sorozat első és eddig egyetlen magyar indulója, aki ráadásul az autósport történetének első magyar világbajnoki futamgyőztese. Tavaly Makaóban nyert futamot.

Michelisz pályafutása során a júniusi futam lesz az első alkalom, hogy Európa- vagy világbajnoki versenyhétvége keretein belül hazai pályán versenyezhet. A magyar versenyző korábban a Suzuki Swift Kupa, a Renault Clio Kupa, a SEAT Leon Szuperkupa, a 12H Hungaroring és a Lamborghini Blancpain Super Trofeo mezőnyében összesen 25 futamon állt rajthoz a Hungaroringen. Ezúttal  BMW 320 TC versenyautóval száguld majd.  

“Hatalmas lehetőség hazai közönség előtt versenyezni, a magyarországi futam tudata abszolút motiváló hatással van rám. Most először fogok olyan helyzetbe kerülni, hogy pályaismeret szempontjából előnyben leszek az ellenfelekhez képest. A pálya jellegéből adódóan nem számítok arra, hogy bármelyik autó is előnyben lehet, de a sok kanyar miatt fajlagosan nagyobb a gumikopás, ez talán a BMW felé billentheti a mérleg nyelvét. Előzési pontok ugyan akadnak a célegyenes végén vagy a 12-es kanyar féktávjánál, de hiba nélkül nehéz lesz előzni. Fontos lesz a szombat délutáni időmérő” – mondta Norbi.

Michelisz és csapata, a Zengő Dension Team az évad első versenyén, Brazíliában nem indult, mivel csak ott találkoztak volna először a számukra teljesen új versenyautóval. Elsőként Belgiumban, április 22-24. között versenyeznek majd.