1955-ben a brit legenda, Stirling Moss és újságíró navigátora, Denis Jenkinson Mercedes 300 SLR-jükkel megnyerték az ezer mérföldes olasz autóversenyt, a Mille Migliat. A 722-es rajtszámot 7 óra 22 perces rajtidőpontjuk után kapták. Ennek a sikernek az emlékére készítette az SLR 722 Editiont a Mercedes.

Merci 700 lóerővel 1
Merci 700 lóerővel 37


Az Edo Competition most kezelésbe vette a gépet és a nevéhez igazította a teljesítményt. Maradt az 5,5 literes kompresszoros motor, de átalakult a szívórész, új sportkipufogó kapcsolódik hozzá és változott a vezérlőelektronika is.

Köszönhetően a módosításoknak az eredeti 650 lóerős teljesítmény 722-re emelkedett, miközben a V8-as maximális forgatónyomatéka eléri a 890 Nm-t. A pluszteljesítmény hatására még gyorsabb az SLR, a korábbinál két tizeddel hamarabb, mindössze 3,4 másodperc alatt képes elérni a 100 km/órás sebességet. Álló helyzetből indulva mindössze 24,5 másodperc után már a 300-as jelzésen is túl van a sebességjelző mutatója, amelyet végül az elektronikai korlátozás állít meg 345 km/óránál.

Az erősebb motor mellé visszafogott optikai és némi kényelmei frissítés is jár. Alcantarával vonták be a kormányt az ülések egyes részeit, miközben karbonszálas elemek díszítik az utasteret. Az új fedélzeti elektronika már navigációs rendszert, TV-t, tolatókamerát és vezeték nélküli kapcsolatot is rejt.