A BMW Hármas sorozatból a jövőben is készül majd szedán, kombi, kupé és kabrió is, de a BMW egy újabb taggal kívánja bővíteni a sort. Készül a GT. Ez pontosan ugyanazon elvek alapján születik, mint az 5 GT.


Ennek megfelelően az autó a szedánnál hosszabb karosszériával és tengelytávolsággal készül. Ám nemcsak ez teszi praktikusabbá a hagyományos modellekhez képest, de tologatható hátsó üléssekkel szerelik, amelynek nyomán hátul is igen tágas hely fogadja az utasokat. Az autó elérhető lesz négy-, illetve ötszemélyes kivitelben is. Előbbi esetben két különálló ülést alakítanak ki hátul.

A 3 GT csomagtérajtaja várhatóan olyan lesz, mint a Škoda Superbé, az a kis hátsó fémrész külön is nyitható, illetve az üveggel együtt az egész is felhajtható lesz, utóbbival különösen tágas nyílást eredményezve.

Az ötajtós kupé karosszériával készülő autót árban egy kissé a hagyományos Hármas fölé lövi majd be a BMW. Műszaki megoldásai azonosak lesznek a többi Hármaséval, de csak az erősebb motorokat vetik be ebben a típusban. A hátsókerék-hajtás mellett összkerékhajtással is elérhető lesz.

Várhatóan a 3 GT fél évvel a normál modell bemutatása előtt áll a nagyközönség elé, ez idén megtörténhet.