Tizedik éve működik balesetmentesen a General Motors Powertrain Kft. motor- és sebességváltó gyára Szentgotthárdon, ez több mint 13 millió 425 ezer balesetmentesen ledolgozott munkaórát jelent – tájékoztatta Légrádi Edit az MTI-t szerdán. A General Motors gyáraiban kiemelt hangsúlyt kap a munkavédelem, a balesetmentes működés feltételeinek megteremtése – hangsúlyozta a szóvivő.


Az elmúlt évek során folyamatosan fejlesztették a munka- és egészségvédelem területén alkalmazott folyamatokat és szabályokat – ismertette Légrádi Edit. Tíz év balesetmentes munkavégzés egy termelő gyárban azonban valamennyi dolgozó sikere – fűzte hozzá.

A szentgotthárdi Opel-gyárat a General Motors alapította, 1990-ben. Az üzem termékpalettáján 1992 óta szerepelnek a személyautókhoz készülő középkategóriás benzinmotorok, amelyeknek kizárólagos gyártója, és az Opel európai gyárai számára szállítja. Ezenkívül más GM márkákhoz is állítanak elő erőforrásokat és megmunkált motoralkatrészeket.

Alison típusú sebességváltókat 2000 óta gyártanak, elsősorban autóbuszok és tehergépjárművek számára, ezek az automata váltók globális exportra kerülnek. Négy évvel ezelőtt új tevékenységként indult el a személygépjármű sebességváltók felújítása, valamint a nagy szakértelmet igénylő motororsó-javítás. A vállalat jelenleg több mint 640 ember számára biztosít munkalehetőséget.

Tavaly szeptemberében az Opel európai vezetése a szentgotthárdi gyárban új motorprojektek elindításáról döntött. A tervezett beruházás eléri az 500 millió eurót, és további 800 dolgozó felvételét igényli 2015-ig.

Forrás: MTI