A Fiat a jelenlegi 20 százalékról 25-re emeli részesedését Chrysler autógyárban, miután egy új gyárat létesít az Egyesült Államokban, ahol üzemanyagtakarékos motorokat állítnak elő.

Ezzel az olasz autóipari csoport teljesítette az amerikai kormányzatnak a Chrysler megvételekor tett vállalásainak egyikét. Az olasz autógyár összességében 35 százalékra növelheti részesedését az amerikai cégben, ha további két feltételt teljesít: növeli a Chrysler modellek nemzetközi értékesítését, és új kisautó gyártását kezdi meg Amerikában.

Jelenleg a Fiat a második legnagyobb tulajdonos az amerikai autógyárban, a részvények 68 százaléka az UAW nyugdíj- és egészségügyi alap birtokában van, az amerikai kormányzatnak 10, a kanadainak 2 százalékos részesedése van a cégben.

Az olasz vállalat 2008 végén szerzett tulajdonrészt az amerikai cégben, miután az amerikai kormány  12 milliárd dollárral kisegítette a csőd szélére került autógyárat. 2013 és 2016 között megszerezhet további 16 százalékot az olasz gyártó, ha az amerikai állam által adott hiteleket visszafizeti a vállalat. Ebben az esetben a FIAT birtokolhatja a cég 51 százalékát.