Nyereséggel zárta a 2010-es évet a kínai tulajdonoshoz került Volvo, összesen 374 ezer kocsit adtak el, 11 százalékkal többet az egy évvel korábbinál – közölte a svédországi autógyártó vezetője kedden.

Stefan Jacoby a Detroiti Autószalonon nyilatkozva további részleteket nem árult el a tavalyi üzletmenetről, viszont elmondta, hogy az idén is nyereséget várnak, és nagyszabású reklámhadjáratot indítanak. 2012-ben és 2013-ban aztán új modellek egész sorát mutatják be, és megcélozzák az évi 800 ezer darabos forgalmat.

Elsősorban az amerikai és kínai piacra koncentrálnak majd, Kínában például a tavalyi 25 ezer darabról évi 250 ezer darabra kívánják növelni az eladott kocsik számát.

A Volvo tavaly augusztusban került a kínai Geely csoporthoz az amerikai Fordtól. A kínai befektető másfél milliárd dollárt fizetett a svéd világmárkáért, és vállalta, hogy megtartja Svédországban a gyártókapacitást és a Volvo fejlesztési központját. Emellett azonban a kínai tulajdonos Sanghajban új gyárat épít, amelyben évente 300 ezer Volvót szerelnek majd össze.

Forrás: MTI