Több mint 800 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte és évekre eltiltotta a járművezetéstől a bíróság azt a férfit, aki rövid időn belül kétszer is lebukott ittas vezetés miatt és a vele szemben intézkedő rendőröket is szidalmazta – számol be a Beol.hu.

Mint a Békés megyei lap beszámol, az elmúlt év január 23-án, az esti órákban a békéscsabai dr. H. Gy. nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott, majd beült az édesanyja tulajdonát képező, de általa üzemben tartott Mercedesbe, és azzal a városban közlekedett. Egy rendőri ellenőrzés során kiderült, hogy részegen vezetett. Az intézkedés során a férfi közölte a négy intézkedő rendőrrel, hogy “hülyék vagytok, mert csak rendőrök tudtatok lenni”.

A vérvételre való előállítás során végig lekezelő hangnemben, tegeződve beszélt az egyenruhásokhoz, többször is becsmérelve őket.

Nem sokkal ez után, február 19-én a békéscsabai rendőrök ismét elcsípték, ezúttal is volt alkohol a vérében, miközben a 44-es főút elkerülő szakaszán autózott. Ekkor már a korábbi eset miatt nem is ülhetett volna volán mögé, hiszen a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt állt. A Békéscsabai Rendőrkapitányság ezenfelül a rendőri intézkedéskor történt becsületsértés miatt eljárást indított a férfi ellen.

A Békéscsabai Városi Bíróság tavaly nyáron a vádlottat kétrendbeli ittas járművezetés és négyrendbeli becsületsértés vétsége miatt 880 ezer forint pénzbüntetésre és 2 év 4 hónap járművezetéstől eltiltásra ítélte. A bíróság kötelezte továbbá 77 776 forint bűnügyi költség megfizetésére. Az az ítélet novemberben emelkedett jogerőre, miután a Békés Megyei Bíróság a korábbi ítéletet helybenhagyta.

Forrás: Beol.hu