Az SLS-nél bevezetett hűtőmaszkkal

Az SLS-nél bevezetett hűtőmaszkkal

December elején lehullt a lepel az új Mercedes-Benz SLK-ról, nem a gyár mutatta be, hanem egy közel tízperces reklám kiszivárgott és felkerült az internetre.

Ez azonban úgy tűnik, nem zavarja a Mercedest, amely folytatja a beetetést az új roadsterről. Ezúttal a gyár maga tett közzé egy videót az autóról. Ezen ugyan még álcázva szerepel a CLK, de az utasteret már leplezetlenül láthatjuk. A videón a Mercedes Forma-1-es csapatának fiatal sztárja, Nico Rosberg mutatja be az autót, kitérve annak hangjára, stabilitására bemutatva a start&stop rendszer, illetve az állítható fényáteresztésű üvegtető működését is.

Az új Mercedes SLK hivatalos bemutatkozása januárban a Detroiti Autószalonon várható. A motorokról egyelőre hivatalosan annyit tudni, hogy mindegyik közvetlen üzemanyag-befecskendezéssel készült és az összeshez jár a start&stop rendszer. Rendelhető adaptív futómű, amelynél gombnyomással sportosabbra állítható a felfüggesztés alapbeállítása, de maga is igazodik a körülményekhez, illetve bármely motor párosítható a kormányról is kapcsolható automata váltóval.