2012-től többek között Kecskeméten is készül a Mercedes-Benz új kisautója. Úgy tudni, hogy nemcsak a kisebb pénzű, de Mercire vágyó ügyfeleknek lesz megfelelő, de készül egy igazán sportos variáns is.  


A Mercedes sportrészlege már dolgozik az A25 AMG modellen, amelynek a nemrég bemutatott BMW 1 M Coupé és az Audi RS3 modellekkel kell versenyre kelnie. Az új A-osztály hagyományos ferdehátú lesz, nagyjából a Volkswagen Golfra hasonlító formával. Ezt azután sportos lökhárítókkal, 18 colos kerekekkel dobják fel. Belül sportkormány és sportülések fogadják a vezetőt, aki főként alumínium- és karbondíszítéseket lát majd.  

A motortérbe várhatóan 2,0 literes turbómotor kerül nagyjából 325 lóerős teljesítménnyel, amely hatfokozatú, dupla kuplungos váltón keresztül hajtja a kerekeket, az összeset. A legkisebb AMG-ben ugyanis Haldex-kuplungos összkerékhajtás lesz, amely alapesetben csak az első kerekeket hajtja, de ha azoknál csökken a tapadás, a hátsók is bekapcsolódnak. A sportos kanyarvételnél nyújt segítséget, hogy hátra elektronikusan vezérelt differenciálmű kerül.

A teljes AMG-átalakulás részeként komoly fékrendszer és az utastérből szabályozható csillapítású felfüggesztés kerül az A-osztályba, amely előreláthatólag 2012 végén jelenhet meg, egy évvel a normál változatok bemutatása után.