A Porsche Hungaria ügyvezető igazgatója a héten adományautókat adott át a Magyar Vöröskeresztnek és a Heim Pál – Madarász utcai Gyermekkórháznak a cég 20. születésnapja és az közelgő ünnepek alkalmából.


A Magyar Vöröskeresztnek ajándékozott két Škoda Octaviát dr. Habsburg György, a szervezet elnöke, a Gyermekkórháznak adományozott Octaviát dr. Harmath György, a kórház igazgatója vette át Eppel Jánostól, a cég ügyvezető igazgatójától.

A Vöröskereszt az egyik Škodát budapesti, a másikat Szabolcs-Szatmár-Bereg-megyei szervezetének támogatására használja fel, míg a gyermekkórház Škodája gyermekorvosi ügyeleti gépkocsiként lép szolgálatba.

“A Porsche Hungaria fennállásának 20 éve alatt legkiemeltebb feladatának a szociális és gyermekegészségügyi intézmények folyamatos támogatását tekintette” – írja közleményében a Porsche Hungaria.

Így a három gépkocsi mellett ugyanezen alkalomból több millió forintos támogatást utalt át a gyermekszív-transzplantációkat, műszíves programokat és operációkat végző Gyermekszív Központnak, a Fóti gyermekközpontnak, valamint hamarosan egy negyedik Škoda Octaviát adományoz a vörösiszapömlésben jelentős károkat szenvedett Kolontár község polgárőrségének.