Tulajdonosa csaknem el is felejtette már egykori autóját, amikor egyszer csak előkerült a 27 évvel ezelőtt ellopott, immár oldtimer járgány. Robert Andrews 1983. július 31-én jelentette be a rendőrségnek ellopott autóját, amit Santa Anából, Kaliforniából vittek el.

Az 1973-ból származó Chevrolet Camaro most azt követően tűnt fel újra, hogy újdonsült, jóhiszemű tulajdonosa hivatalosan is be akarta jelenteni a gépkocsit. Csakhogy a kocsit átvizsgálásra küldték, ahol kiderült, hogy nem stimmel a szélvédőnél szereplő azonosítószáma. A szakértők átnézték az autót és megkeresték a többi rejtett helyen lévő azonosítót, ami alapján kiderült a kocsi múltja. Még mindig szerepelt a körözött autók adatbázisában.

Az új tulajdonos szerint az autót egy nőtől vásárolta meg, akinek tulajdonában tíz évig állt a garázsban a sportkocsi. A hatóságnak sikerült felkutatni az eredeti tulajdonost, aki roppantmód megörült örökre elveszettnek hitt autójának, annál is inkább, mert egy időközben felújított autót kapott vissza.

Forrás: MTI