Nyolc áldozat a hétvégén 2 Az elmúlt hétvégén (pénteken, szombaton és vasárnap) összesen 397 közúti közlekedési baleset történt Magyarországon. Hat balesetben nyolcan életüket vesztették, ugyanakkor 31 eset súlyos, 65 könnyű sérüléssel végződött. Ezeken felül 295 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt. Több esetben gyermekek voltak a sérültek.  

Súlyos sérüléseket szenvedett például az a három, 14 év körüli gyerek, akiket az általános iskola előtti gyalogátkelőhelyen gázolt el egy autó pénteken Vásárosnaményban. A Nógrád megyei Bercelen pedig két szánkózó kisgyereket ütöttek el szombaton, a hét- és nyolcéves gyerekek életveszélyesen megsérültek, miután szánkójukkal kicsúsztak az autó elé.

Szentesen viszont szerencsésen zárult az egyik baleset. Egy megcsúszó autó egy másik parkoló járműnek ütközött, amelyet a járdára lökött, ahol épp egy házaspár tolta a babakocsiját. A feltolt jármű érintőlegesen nekiütközött a babakocsinak. Az alig négy hónapos kisbaba szerencsére nem esett ki belőle, de azért mentők a biztonság kedvéért kórházba szállították. A vizsgálatok azután megállapították, hogy nem sérült meg.

Nem csökkent az ittas vezetők száma a hétvégén, a közúti ellenőrzések során 132 esetben színeződött el a szonda. Rajtuk kívül a hétvégén 139 körözött személyt fogtak el a rendőrök, 195 főt tetten értek és 259 személyt állítottak elő bűncselekmény elkövetésének gyanújával.