Szabálytalankodott a rendőrkapitány 2 A KRESZ kisebb fokú megsértése miatt tett feljelentést a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti járőre Tóth Tamás dandártábornok, budapesti rendőrfőkapitány ellen – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken.

A rendőrség tájékoztatása szerint a főkapitány irányjelző használata nélkül hajtott ki egy körforgalomból, ezt a szolgálatot teljesítő helyi járőr észlelte. A szokásos rendőri intézkedés keretében a gépjármű vezetőjét igazoltatták, Tóth Tamás pedig elismerte a szabálysértés tényét.

A tájékoztatás szerint a feljelentésben szerepel az is, hogy a gépjármű szélvédője nem felel meg a KRESZ előírásainak, a rajta lévő fólia nem szabályos. A KRESZ betartása minden állampolgárnak kötelező, így a főkapitánynak is, ezért természetesen vállalja a szabálysértés következményeit – tudatta a rendőrség.

Hozzátették: “ha egy rendőr megszegi a közúti közlekedés szabályait, az nem jelenthet kivételt, sőt az elvárás egy rendőrrel szemben sokkal nagyobb akkor is, ha a rendőr a szabálytalanságot szabadidejében követte el”. Az ORFK hangsúlyozta: a KRESZ figyelmen kívül hagyása minden állampolgár esetében azonos szankciókkal jár.

Az országos rendőrfőkapitány a feljelentés kézhezvétele után hozza meg döntését az ügyben – közölték.

Forrás: MTI, A kép illusztráció