A meteorológiai előrejelzés szerint változékony időjárás várható a hétvégén. Változó felhőzet mellett esőre, ónos esőre, szélre és havazásra, hózáporra kell számítani!  A hőmérséklet  -7 és  4 C fok körül alakul.


A rendőrség azt kéri, csak téli gumival indulunk útra, mindenki ellenőrizze járműve világítóberendezéseit (fényszóró, ködlámpa, féklámpa, irányjelző, vészvillogó) az akkumulátor megbízható működését,a fagyálló szélvédő mosó feltöltöttségét, a fűtő berendezéseket. Fontos, hogy legyen az autóban megfelelő mennyiségű üzemanyag, elakadás jelző háromszög és láthatósági mellény is.

Az út-és látási viszonyok, az eső, a havazás, és a lefagyott utak miatt lassabban és figyelmesebben vezessenek! A lefagyott útrészeket gyakran nem is lehet időben észlelni! Tartsanak nagyobb követési távolságot!

Útinform

Az M0 régi szakaszán folyamatosan épül a 3. forgalmi sáv. Terelés mellett folyamatos sebességkorlátozás van érvényben. Folyamatosan, szakaszosan építési területeken kell áthaladni. Ez érvényes az M0-M7 csomópontra is.  

Az M1 mindkét oldalán a 13-15. km szelvények közötti szakaszon a hídépítés és a szűkebb keresztmetszet miatt 80-100 km/ó korlátozás van érvényben.

Az M5-ön hídjavítás miatt átterelés és sebességkorlátozás a 48-50. km szelvényben.

Az M6-os autópálya mindkét pályaoldalán a 22-77. km szelvényekben mobil terelés és sebességkorlátozás mellett egy-egy szakaszon dolgoznak.

Az M7 mindkét oldalán a 4-39. km szelvényekben úton folyó karbantartási munkálatokat végeznek 80 km/ó sebességkorlátozás és mobil terelés mellett.