Az Amerikában nagyon sikeres Fiesta Mozgalom program kedvező fogadtatásán felbuzdulva ezúttal az egész világon hirdet tesztlehetőséget 100 kiválasztott jelentkező számára a Ford. Most nem a Fiesta, hanem a Focus kerül terítékre.
 

Később, kombi és kabrió is készül

Később, kombi és kabrió is készül

Később kombi és kabrió is készül


A kezdeményezés a Ford fejlesztőmérnökei számára lehetőséget biztosít arra, hogy visszajelzést kapjanak az új modell fogadtatásáról a világ minden tájáról érkező, sokszínű csapat segítségével. Amellett, hogy a kiválasztott 100 jelentkező egy életre szóló élménnyel gazdagszik, egy általa preferált jó ügyet is támogathat, szerezhetnek 10 000 dollárt (2 millió forint) az általuk támogatott alapítvány számára. Így összesen mintegy 500 000 dollárt (100 millió forintot) fordíthatnak jótékony célra.

A jövő év elején, Délnyugat-Európában megrendezésre kerülő Ford Focus Globális Tesztvezetés lehetőséget biztosít a résztvevők számára, hogy az autó nagyközönségnek történő bemutatása előtt bepillantsanak a kulisszák mögé és néhány különleges vezetési élményt jelentő kalandban is részt vegyenek.

A tesztvezetésre a Ford Focus Facebook oldalán, a Global Drive fülre kattintva lehet jelentkezni, oly módon, hogy a reménybeli tesztvezető megoszt egy rövid videofilmet arról, miért is szeretne részese lenni a Ford Focus globális tesztvezetésnek, és hogy mi az a jótékony cél, amire a Ford által az ‘Indíts el többet, mint egy autó’ kezdeményezés keretében a pénzt fordítaná a következő három kategóriából választva: éhezés, oktatás, környezetvédelem/fenntarthatóság.

A kiválasztott 100 szerencsés jelentkező az elsők között lesz, akik a vállalat mérnökein kívül az új Focus volánja mögé ülhetnek. Az új Focus forgalmazását a Ford 2011 elején kezdi meg a világ 122 országában.