Jó ideje tudni, hogy a Mercedes nyitott változatot is tervez az SLS AMG-ből. A történelmi alapokat jelentő 300 SL-ből is volt nyitható tetős, miért ne lenne az újból is. Az SLS hazai bemutatóján a Mercedes emberei sem titkolták az autó érkezését.


Eddig azonban csak olyan kémfotókat láthattunk a kocsiról, amelyen a tetőt álcázták, most azonban itt vannak az első képek a kabrióként is próbára tett kocsiról. Ellentétben az SLK-val és az SL-lel, ebben az autóban nem fém-, hanem vászontető védi majd az utasokat. Egyfelől az autó arányai (rövid far) nemigen engednek mást, másfelől a legdrágább kabriók még mindig inkább vászontetővel készülnek. Ilyet kapott az SLR korábban, de a Porsche Turbo, a Ferrari F430 és a Bentley Continental kabrió kivitele is vászontetőt használ.

Az elektrohidraulikus működtetésű tetőben a könnyű alumíniumvázra feszített vászon nemcsak fekete, de más színekben is elérhető lesz, amivel az ügyfelek egyedibbé tehetik autójukat.

Természetesen a sirályszárnyas ajtók eltűntek, a roadsteren teljesen szokványos oldalra nyíló ajtók lesznek. Egyébként az autó szinte megegyezik a zárt változattal, így a műszaki tartalom is azonos. Az autó közepén – de az utasok előtt – elhelyezett 6,2 literes motor 571 lóerős. A V8-as maximális nyomatéka 650 Nm. Ez az erő a főtengelyről előbb egy karbon csőbe fut, ez vezeti a hátsó tengelynél elhelyezett hétfokozatú sebességváltóba. A kialakítás kiváló súlyelosztást biztosít.

Várhatóan az SLS AMG Roadster is hozza majd a zárt variáns dinamikáját, azaz képes lesz 3,8 másodperc alatt elérni a 100 km/órát, végsebessége 315 km/óra lehet. Az autó bemutatója jövő ősszel a Frankfurti Autószalonon esedékes.