Két Renault vezetéknevű család beperelte a Renault autógyárat, hogy változtassa meg egy jövőbeni modellje nevét. Az ok: mindkét családnak van Zoe nevű lánya, és nem szeretnék, ha állandóan élcelődések céltáblái lennének.

A Clio miatt volt, aki nevet változtatott

A Clio miatt volt, aki nevet változtatott

A Clio miatt volt, aki nevet változtatott


“Ideje olajat cserélned! Megmutatnád a légzsákjaidat?” – vetett fel viccelési variációkat a családok ügyvédje a bíróságon. A múlt tapasztalatai alapján hozzátette, hogy mihelyt egy autógyár emberire kereszteli egy modelljét, azt a nevet azonnal kerülik a szülők, amikor újabb gyermeküknek kell nevet választaniuk. Elmondta, hogy kizárólag a Renault Clio nevű modellje miatt kereszteltettek át egy 3 éves lányt szülei Clióról Margot-ra a viccelődéseket elkerülendő.

Az ügyvéd megjegyezte, hogy a cégek előszeretettel adnak személyneveket termékeiknek jobb piaci esélyek reményében, és aki szerencsés, az valamilyen vonzó termék “druszája” lesz, aki meg nem, azt esetleg ugyanúgy hívják, mint egy vibrátort vagy egy vécékefét.

A Renault ügyvédje álszentnek minősítette kollégája érvelését. Az ügyben november 10-én hirdet ítéletet a bíróság. A Renault Zoe a tervek szerint 2012-ben kerül forgalomba.

Forrás: MTI