Még augusztus végén írtunk a Brabus iBusiness modelljéről, amely egyedileg átalakított Mercedes S-osztályt takar. Az Apple termékeivel felspécizett, mozgó irodává alakított luxusautó motor tekintetében is élvonalbeli, 750 lóerő mozgatja sportkocsikhoz mérhető dinamizmussal.
 

10,3 másodperc alatt gyorsul kétszázra

10,3 másodperc alatt gyorsul kétszázra


Eltelt pár hónap és a Brabus máris egy továbbfejlesztett változattal jelentkezik, itt a Brabus SV12 R Biturbo 800. Ez az, aminek hangzik. A Mercedes-blokkot használó, de a német cég műhelyében egyedi alkatrészek felhasználásával készülő, 6,3 literes, duplaturbós motor 800 lóerős. A többek között új főtengelyt, hajtókart, dugattyúkat, turbókat, hűtőket használó motor maximális nyomatéka 1420 Nm, papíron. A valóságban az elektronika csak 1100 Nm-t enged, hogy a váltó túléljen egynél több padlógázas mutatványt is.

Hiányérzete azonban bizonyosan nem lesz a vezetőnek, tekintve, hogy a hatalmas dög 3,9 másodperc alatt képes százra gyorsítani, végsebessége pedig 350 km/óra. Utóbbi is korlátozott, nincs az a gumi, amely ekkora tömeg mellett tartósan bírná az ilyen sebesség feletti terhelést, az meg nem tenne jót a Brabus hírnevének sem, ha hullanának a dúsgazdag ügyfelek.

5,5 literről 6,3 literre nőtt a hengerúrtartalom

5,5 literről 6,3 literre nőtt a hengerúrtartalom


A Brabus szerint ez a sebesség is elég, mert így is ez a modell a világ leggyorsabb luxusszedánja. Mindez persze csak akkor igaz, ha az Ötös BMW-t nem tekintjük luxuslimuzinnak, hiszen a G-Power ilyen modellje 372 km/órás sebességet ért el.

Ahogy az a Brabusnál megszokott, komplett átalakításról van szó, tehát a motor mellett a hajtás, a futómű, a fékrendszer és a kerekek is egyediek, nem is beszélve a karosszéria és az utastér átalakításáról.

Nem először használja a 800 lóerős motort a Brabus, bevetették azt az E-osztályban, de az SL-ből is készült ilyen teljesítményű szörny.