Október 24-e vasárnap és november 8-a üzemkezdet közötti időszakban a villamosok nem használhatják a Margit hidat, csak a budai, illetve pesti hídfőig közlekednek és a hídon nem mennek át. A lezárás oka, hogy a Margit hídon a villamossínek visszakerülnek eredeti és immár végleges helyükre, a híd közepére.

A buszok, a gyalogosok és kerékpárosok – kis kivétellel – változatlanul igénybe vehetik az átkelőt. A november 6-7-i hétvégén a hídon végzendő terheléses vizsgálatok miatt autóbuszok sem járnak a hídon.

A pótlóbuszok, valamint a 206-os és a 91-es autóbuszcsalád a Nyugati tér és budai hídfő között járnak, a hídon az eddigiektől eltérően a déli oldalon kialakított útpályán közlekednek. November 8-án hétfőn reggel üzemkezdettől a buszok a déli oldalon, a villamosok a híd közepén kialakított végleges helyükön közlekednek, de a szigeti bejárónál továbbra sem állnak meg.

Az autóbuszok a november 6-7-i hétvégén a Lánchídon keresztül közlekednek ugyanolyan menetrend szerint, mint a korábbi, két októberi hétvégén tették. (Azaz a Margit hidat elkerülő pótlóbuszok a Moszkva tér és Oktogon között a Lánchídon a Margit híd budai hídfőjénél az OTP előtt, a Batthyány téren, a Roosevelt téren, a Kossuth téren, valamint a Szemere utca-Szent István körút saroknál állnak meg. A 91-es buszcsalád a budai hídfőtől ugyanezen az útvonalon éri el a Nyugati teret.)
 
November 8-án, a hétfő reggeli üzemkezdettől a buszok a déli oldalon, a villamosok a híd közepén kialakított végleges helyükön közlekednek, de a szigeti bejárónál változatlanul nem állnak meg.