Kézi váltóval erősebb

Kézi váltóval erősebb


Mindössze három perc kellett és elkelt mind a 100 darab Chevrolet Camaro kabrió, amelyet a Neiman Marcus Karácsonyi katalógusában hirdettek. Miden évben a luxusáruház katalógusában van egy különleges autó, ezúttal a jövőre megjelenő Camaro Convertible volt az.

Az egyedi kivitelű autót az NBC televíziós csatorna Today Show című műsorában tegnap mutatták be, majd indulhatott a vásárlás. A vevők telefonjuk és bankkártyájuk segítségével juthattak az autóhoz. Egy-egy darab 75 000 dollárba (15,15 millió forint) kerül, így percenként közel 2,5 millió dollárt (505 millió forint) keresett az autót gyártó General Motors.

Bár elvben karácsonyi ajándékról van szó, az ünnepelt egy ideig legfeljebb fényképen nézegetheti autóját, mert a Camaro nyitható tetős változata csak jövő év elején kerül a kereskedésbe, és akkor szállítják ki a most eladott darabokat is.

Mind a száz autó különleges, a fényre változó sötétbordó fényezést kap két fekete csíkkal. A szélvédőkeret ezüstszínű, a vászontető pedig a karosszéria színét követi. Az utasteret borostyán és fekete színű bőr borítja piros varrással.

A Chevrolet Camaro Convertible Neiman Marcus modellek az elérhető legerősebb, 6,2 literes, V8-as motorral készülnek. Ha hatfokozatú, manuális váltóval rendelik, akkor a teljesítménye 426 lóerő, illetve a nyomatéka 571 Nm. Automata váltóval 400 lóerőt és 558 Nm-t kínál.