Merész mutatvánnyal került fel a hét végén a Guinness Világrekordok listájára egy marokkói akrobata: Musztafa Danger százötven méter magasan motorozott egy drótkötélen Spanyolországban.

Az akrobata segítőjével együtt – aki ballasztként szerepelt – ötszáz métert tett meg a drótkötélen: ilyen magasságban ez még senkinek sem sikerült. A kötelet egy 43 emeletes hotel teteje és Benidorm egyik dombja között húzták ki. Az eredményes kísérlet előtt a férfi kénytelen volt több próbálkozást is feladni az erős szél miatt.

Felvétel az edzésről:

Nem mintha kétségbe vonnánk a bemutató nagyszerűségét, de úgy tűnik, azt szinte bárki (mi biztosan nem) – aki nem tériszonyos és tud motorozni – képes lenne végrehajtani. Szerintünk az egész nem több, mint a fizika törvényeinek látványos alkalmazása. Olyan, mint a vitorlás hajók működése, ott a tőkesúly miatt nem borul fel az erősen bedőlő hajó, itt pedig az alul ülő ember biztosíthat hasonló stabilitást. A matecentrum és a stabilitás összefüggéséről ezen a linken olvashat többet.

Egy másik rekord Musztafa Dangertől: