X1, X3, X5 és X6, a BMW-nél sorakoznak a szabadidő-autók. A bajor gyár azonban további fejlődést remél a szegmensben, ezért elkészítik az X4-est. Az autó, amely nagyjából az X6-nak megfelelő, de kisebb modell lesz, 2014-re készülhet el.


Ahogy az X6 az X5 alapjaira épül, úgy az X4 az X3 technikáját örökli. A modellek között a fő különbség a nagytestvérekhez hasonlóan a formában lesz, az X4 is kupénak ígérkezik. Arról is pletykálnak, hogy az X4 esetleg nem is öt-, csupán háromajtós karosszériával készülne. Nem is biztos, hogy ezzel egyedül lenne a bajor gyártó, miután állítólag a szintén fejlesztés alatt álló Porsche Cajun is ilyen lehet.

Hasonlóan az X3-hoz, az X4 is csak összkerékhajtással készül, a futóműve valamelyest feszesebb hangolású, miközben a karosszériát is alacsonyabbra helyezik. Motorjai négy- és hathengeresek lesznek, amelyekhez a hatfokozatú, manuális sebességváltó mellett 7 fokozatú duplakuplungos vagy 8 sebességes Steptronic automata választható majd.

Az M GmbH az X4-ből is tervez saját variánst, amelybe az Egyes M variánsánál is alkalmazott 3,0 literes, biturbó motor kerülhet.

Az X4 követi testvéreit, így az USA-ban, Spartanburgban készül majd, ahol ezért a jelenlegi 150 000-es gyártási kapacitást 240 000-re bővítik ki. Az új szabadidő-autó első számú piaca az Egyesült Államok lesz. Tanulmányként már jövőre láthatunk belőle valamit.