Karambolozott a főrendőr 2 Egy személyautóval ütközött össze Hatala József országos rendőrfőkapitány szolgálati gépkocsija péntek reggel Budapesten – közölte Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A szóvivő elmondta, hogy a szolgálati autót nem Hatala József vezette, a főkapitány utas volt. A baleset a másik autós figyelmetlensége miatt következett be, amikor szabálytalan előzésbe kezdett és oldalról nekiment az országos rendőrfőkapitány autójának a Nyugati pályaudvar környékén – fűzte hozzá.

Bényi Mónika elmondta azt is, hogy a balesetben nem sérült meg senki. Nem ez az első eset, hogy rendőrökről szóló balesetekről olvashatunk, de általában a járőrautók törnek.

Rendőrbalesetek Magyarországon 2010-ben – KRONOLÓGIA

    Január 1. – Békéscsabán egy megkülönböztető fény- és hangjelzést használó rendőrautó előbb megcsúszott a Berényi úton, majd oldalával egy villanyoszlopnak ütközött. Az autóban utazó két rendőr könnyű sérüléseket szenvedett.
    Január 14. – Mezőberényben villanyoszlopnak csapódott, majd az út menti árokba sodródott egy rendőrautó. A baleset következtében személyi sérülés nem történt.
    Február 4. – A 35-ös számú főúton Hajdúböszörmény és Pród között egy személyautó előzés közben összeütközött egy vele szemben az út jobb oldalán haladó iskolabusszal. A sérültek ellátására érkező mentőautókba beleszaladt egy Hajdúböszörmény felől érkező, menetrend szerint közlekedő autóbusz. A balesetben nyolcan sérültek meg, köztük könnyebben az a rendőr, akit az egyik meglökött mentőautó sodort el a helyszín biztosítása közben.
    Február 8. – Az 52-es úton Solt közelében egy rendőrautó frontálisan ütközött egy személygépkocsival. A balesetben egy rendőr és a személygépkocsi vezetője súlyos, kettő rendőr pedig könnyű sérülést szenvedett.
    Április 2. – A 6-os főúton Pécsett egy súlyos közlekedési balesethez siető motoros rendőr elesett és könnyebben megsérült, amikor elé kanyarodott egy személyautó.
    Április 2. – A 471-es főúton, Nyírbátor és Nyírcsászári között egy ember súlyos, egy pedig könnyebb sérülést szenvedett, amikor személyautó ütközött egy rendőrségi busznak.
    Április 15. – Hódmezővásárhelyen, a Rárósi és a Jókai utca kereszteződésénél egy fogvatartottat a Szegedi Fegyház és Börtönbe szállító rendőrautó összeütközött egy személyautóval. A balesetben a személyautó jobb első ülésén ülő 79 éves nő megsérült.
    Április 28. – Békés megyében, Telekgerendás és Csorvás között egy szolgálaton kívül autót vezető, ittas rendőrnő lesodródott az úttestről autójával, majd egy fának csapódott. A baleset következtében a rendőrnő könnyű sérüléseket szenvedett. 30-án az alkoholos befolyásoltságot figyelembe véve a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a nő munkaviszonyát megszüntette.
    Június 7. – A Borsod megyei Bőcsön felborult egy, az árvízi védekezésre kivezényelt rendőröket szállító traktor és pótkocsija, személyi sérülés nem történt.
    Június 9. – Szekszárdon, a Béri Balogh Ádám és a Kövendi utca kereszteződésében egy megkülönböztető jelzést használó rendőrautó összeütközött egy személygépkocsival, amely a zöld jelzésen haladt át. A balesetben négyen sérültek meg könnyebben, köztük két rendőr.
    Június 9. – A 45-ös főúton Szentes és Kunszentmárton között egy kisbusz frontálisan belerohant egy – a borsodi árvízi védekezésből hazafelé tartó – rendőröket szállító autóbuszba. A balesetben a kisbusz hét utasa meghalt, egy utasa és 10 rendőr pedig megsérült.
    Június 10. – Nagykanizsán szabályosan közlekedő rendőrautónak ütközött egy személygépkocsi; a balesetben két rendőr és a másik autó vezetője megsérült.
    Július 8. – Székesfehérváron megkülönböztető fény- és hangjelzést használó rendőrautónak ütközött egy kamion. A szolgálati autóban ülő két járőrt és egy gyakorló szolgálatos hallgatót kórházba szállították.
    Augusztus 12. – Karambolozott Békés megye rendőrfőkapitánya, Gyurosovics József. Az általa vezetett autó egy másik személygépkocsival ütközött Békéscsabán. Személyi sérülés nem
történt, a gépjárművekben anyagi kár keletkezett.
    Augusztus 16. – Balesetben meghalt Telegdi Zsolt főtörzsőrmester. A halálos baleset az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Tatabánya előtt történt, amikor a rendőr megcsúszott az úttesten. A járőr korábban írásban, aznap pedig szóban is jelezte, hogy a gépjárműve nincs jó műszaki állapotban és a gumik kopottak.
    Augusztus 17. – A makói rendőrkapitányságról egy körözött zsarolót szállítottak át Szegedre a kapitányságra, amikor a rendőrautó összeütközött egy autóbusszal. A balesetben a rendőrautó sofőrje és a fogvatartott férfi könnyebben megsérült.
    Szeptember 4. – Két rendőrautó ütközött össze Budapesten, amikor egy szabálytalanul közlekedő sofőr személygépkocsiját követték.

Forrás: MTI