Hol lehetne fontosabb a jármű üzemeltetési költsége, mint a fuvarozásnál? Nem mindegy, mennyit fogyaszt a teherautó. Ezért aztán az erre a kérdésre fogékonyak örömmel vehetik, hogy a Continental új abronccsal bővítette termékkínálatát, speciálisan kisáruszállítók számára a még gazdaságosabb üzemeltetés érdekében.

Közel 30%-kal sikerült csökkenteni az új VancoEco gumiabroncs gördülési ellenállását, amely így több mint 4%-kal mérsékli az üzemanyag-fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást. Ugyanakkor a cég közlése szerint ez nem befolyásolja az abroncs többi tulajdonságát, mint pl. a fékutat.

Az új gumit a Mercedes elsőként hagyta jóvá első szerelésű abroncsként BlueEfficiency technológiával gyártott új Viano és Vito modelljei számára.

Jó azonban tudni, hogy a transzporterek és a kisáruszállítók esetében a gördülési ellenállás a mozgás közben fellépő ellenállásnak csupán 13%-áért felelős. A gördülési ellenállás csak a nyolcadik olyan tényező, amelynek megváltoztatása érdemben befolyásolja az üzemanyag-fogyasztást.