Egy autó kötelezőjére sokszor nagyobb kártalanítást fizethet a biztosító, mint a katasztrófát okozó cég felelősségbiztosításának összege Kép: FN.hu

Egy autó kötelezőjére sokszor nagyobb kártalanítást fizethet a biztosító, mint a katasztrófát okozó cég felelősségbiztosításának összege Kép: FN.hu

A Veszprém megyei Védelmi Bizottság döntése értelmében Kolontár, Devecser és Somlóvásárhely településekre a hétvégén csak az ott lakók és hozzátartozóik, valamint a védekezésben és kárelhárításban résztvevők mehetnek be. A katasztrófa által érintett térségben a rendőrség a biztonságos közlekedés és a mentési munkálatok zavartalansága miatt utakat zárt le és bizonyos kiemelt pontokon zárásokat alkalmazott.

A rendőrség tovább folytatja a fokozott rendfenntartó járőrözést a környéken a közrend, közbiztonság fenntartása érdekében, a településekre érkezők számíthatnak rendőri ellenőrzésre. Közel 100 rendőr biztosítja a három település rendjét, valamint a folyamatos mentési munkálatokat.

A rendőrség határozottan lép fel azokkal szemben, akik annak ellenére lépnek be a katasztrófa sújtotta lezárt területre, hogy arra engedélyt nem kaptak.

Ajka és Kolontár között a teljes útszakasz lezárásra került. Kolontár csak Devecser felől közelíthető meg, azonban ezen az úton is csak a menetrend szerinti autóbuszjáratok, a védelemben résztvevők, illetve a kolontári lakosok közlekedhetnek. Zárási pontok találhatók Devecser, Somlóvásárhely településeknél, a Nyirád-Halimba, illetve a 7325-7324-es utak kereszteződéseinél.

A rendőrség tájékoztatja a mentési munkálatokban részt vevő önkénteseket, a segélyszállítmányokat és a karitatív felajánlásokat szállítókat, illetve minden egyéb érintettet, hogy Devecser város és Kolontár település csak a 8. számú főútvonal felől közelíthető meg.