Pofátlanság az autópálya-kezelőtől 2 Délelőtt közlemény érkezett az Állami Autópálya Kezelő Zrt.-től (ÁAK), ebből megtudtuk, hogy elhárították a reggeli órákban az ÁAK matricaértékesítési rendszerében jelentkezett hibát, így 9 óra 20 perctől a matricákat a szokott helyeken és módon vásárolhatják meg az utazók.

Az ÁAK közleményében azt kéri, hogy azok, akik a hiba miatt nem tudtak pénteken matricát venni, mielőbb tegyék meg. A töltőállomások és ügyfélszolgálati irodák mellett megtehetik ezt sms-ben és a viszonteladóknál is – tartalmazza a közlemény.

Minden szép és jó újra, vagy mégsem? Mégis miért is kell az autósnak felelősséget vállalni a hibáért? Lássunk egy korántsem abszurd példát. Valaki azért hajtott valamelyik autópályára, hogy azon elérje az országhatárt és azon át távozzon Magyarországról.

Előtte azonban megpróbált autópálya-jogosultságot vásárolni. Pénze volt, a “szerződéskötéshez” a ráutaló magatartást a benzinkúton megtette, de rajta kívülálló ok miatt ez nem jött össze. Ezek után az autópályán közlekedve egy hétre Ausztriába távozott. Most üljön autóba és jöjjön vissza, vagy fizessen büntetést egy olyan hibáért, amit nem ő követett el?

Ennek valóban így kell működnie?