Kisautó-, makett- és kisvasút-kiállítás a hétvégén 2 Vasútmodelleket, terepasztalokat és rádióvezérlésű járművek bemutatóját is láthatják az érdeklődők péntektől vasárnapig és 16-17-én a II. Országos Modell – Makett Show című rendezvényen az Újbuda Center bevásárlóközpontban.

A több mint 5 ezer négyzetméteren egyebek mellett vitrinmodelleket, Lego és Playmobil várost tekinthetnek meg az érdeklődők. A játékvárosban társas- és kézügyesség fejlesztő játékokat, egy külön teremben 1000 négyzetméteren falmászást, versenyíjászatot, valamint lézerharcot próbálhatnak ki a bátrabbak. A parkolóban kerti vasút, trambulin, díjmentes agilitypálya, kisállat-simogatás, tűzoltókocsi és rendőrautó szórakoztatja a látogatókat mind az öt napon – közölte a szervező.

Pénteken az árvízkárosult települések óvodásait, iskolásait várják, akik díjmentesen tekinthetik meg a kiállítást. Szombaton a parkolóban a többi között a Tűzoltózenekar előadása, ügyességi fajátékok, agilitybemutató, ökörsütés, vasárnap kisállat-örökbefogadás, gyerekszépségverseny, a Bohócdokik műsora és a tűzoltóság keresőkutyás bemutatója várja az érdeklődőket.

Vasárnap 16 órakor az Új Buda Center “átölelésének” rekordkísérletén vehetnek részt az érdeklődők. Mivel a kiállítás nyereségével a viharkár sújtotta Závod óvodájának helyreállítását támogatják, jelképesen egy öleléssel is szeretnék kifejezni a segítséget, ehhez várják a lelkes csatlakozókat. A belépőjegy felnőtteknek 1500, diákoknak 1000, hatéves kor alatti gyereknek 500 forint. Babakocsis gyermekeknek nem kell fizetni.

Jövő hét szombaton állatorvosi tanácsadás, ügyességi játék, véradás, másnap pedig kisállat-örökbefogadás és -simogatás is szerepel a programok között a kiállítás megtekintése, lézerharc és falmászás mellett.

További részleteket az érdeklődők a www.vasutmodellkiallitas.eu honlapon olvashatnak.

Forrás: MTI