A Fenice Milano bemutatta a Diva tuningprogramját a Rolls-Royce Ghosthoz – áll a cég közleményében. Hoppá, végre valami érdekes, Rollst kevesen tuningolnak. A képek láttán viszont elállt a szavunk, a döbbenettől. A legvisszafogottabb szó, ami eszünkbe jutott, hogy feltűnő. A közlemény viszont “Olasz eleganciáról és stílusról” regél.  


Persze egy kicsit már edzettek vagyunk, hiszen hasonló giccsparádét már láttunk a Mansorytól is, szintén egy Rolls-Royce Ghost-átalakítás kapcsán. Ahogy ott, ezúttal is az arany viszi a fő vonalat. Többféle változat rendelhető, a legtöbb aranyat felvonultató Goldfingertől az inkább krómmal és fehérarannyal díszített Navy Blue Diváig.  

Bár a formák nem változtak, az utastér immár sokkal inkább egy barokk kastélyra emlékeztet. A bőr-Alcantara borítás mellé sötét színű fabetét és természetesen aranydíszítés jár. A drága fémből jutott a kilincsekre, a képernyőkre, de a minibár is ilyen bevonatú.

Teljesítménycsomag is jár a Rollshoz, a 6,6 literes, V12-es motorhoz módosított vezérlést és optimalizált kipufogót dolgoztak ki. Arról azonban nincs hír, hogy ez mennyiben növeli az 570 lóerős motorteljesítményt. De ha nem is lett gyorsabb az autó, vezetése sportosabb, miután a futóművet lecserélte az olasz cég.

Nem közölte az átalakítás árát a Fenice Milano, de egy hatvanmilliós autó – vélhetően olajmilliárdos- vevőinek plusz 4-5 millió kifizetése mit se számít.