Folytatódik a BMW vírusmarketingje az állítólag 100 Coupe ActiveHybrid hibridnek hívott jövőautóról. Szeptember elején jelent meg az erre létrehozott www.dontblogabaoutthis.com oldalon az első pár kép és videó a Hatos kupéba oltott hibrid technikáról, amelyről röviddel később újabb részleteket tudtunk meg.

Az orrész szinte azonos

Az orrész szinte azonos

Az orr-rész szinte azonos


Időközben újabb videókat adott közre a BMW. Az egyiken az látható, hogy elcsomagolják az eddig ismert prototípust, majd elővesznek egy újat, amely már teljes egészében önálló karosszériával rendelkezik. Bár továbbra is csak részleteket látunk, azokat is csak pillanatokig, egyértelmű, hogy a 2009-ben bemutatott Vision EfficientDynamics tanulmány nyomán született kocsiról van szó. A forma teljesen olyan és számos részlet, a lámpák, tükrök stb. is igencsak hasonlóak, a lökhárítók viszont mások. Továbbra is szinte hangtalanul suhan a kocsi, így bizonyosan képes villanymotorral is közlekedni.

Két villanymotor és egy háromhengeres dízel volt a tanulmányban, amelyek együttesen 356 lóerős és 800 Nm nyomatékú hibrid hajtóművet alkottak. Ezzel 4,8 másodperc alatt gyorsult százra a 2+2 üléses kocsi, a végsebessége pedig 250 km/óra volt. Ehhez képest a fogyasztását 3,76 literben adta meg a BMW. Könnyedén elképzelhető, hogy a 2013-ra ígért szériaváltozat képes lesz hozni ezeket az értékeket.

A videók azonban nemcsak erre születtek, de mint a végén kiderül, a BMW lehetőséget ad három szerencsésnek, hogy elsőként ülhessenek bele a járműbe. Nosza, tessék regisztrálni.

Bedobozolták a régi prototípustElőkerül az új gépA lényeg