Néhol széllel tarkítva, de általában szép kirándulóidő volt, ami a baleseti statisztikában is meglátszik. Míg két hete az esős időben 469 közúti baleset történt, addig az elmúlt hétvégén (pénteken, szombaton és vasárnap) összesen 359 közúti közlekedési baleset került a rendőrség adatai közé.

Hat nagyon komoly baleset történt, amelyekben hatan életüket vesztették, ezen túlmenően 31 eset súlyos, 95 könnyű sérüléssel végződött. Ugyanakkor 227 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt.

Az esős időben történt duplaannyi halálos és súlyos baleset jelzi, hogy nem árt az autót (megfelelő gumival) és a vezetői hozzáállást (nagyobb követési távolság, óvatosabb stílus) is az őszi csapadékos időhöz igazítani.

A hétvégi közúti ellenőrzések során 234 esetben színeződött el a szonda, tehát továbbra is sokan ülnek alkoholfogyasztás után autóba. A hétvégén 133 körözött személyt fogtak el a rendőrök, 200 főt tetten értek és 329 személyt állítottak elő bűncselekmény elkövetésének gyanújával.