Pont úgy néz ki, mint bármelyik C30-as, de szinte hangtalanul és károsanyag-kibocsátás nélkül közlekedik, ez a C30 DRIVe Electric, a Volvo első villanyautója. A jármű nem fikció, az első ügyfeleknek már ősszel leszállítják. Az első tíz autó a Göteborg Energi energiaszolgáltató flottáját erősíti majd.

Az energiát lítiumion akkumulátorban tároló jármű 10,5 másodperc alatt képes elérni álló helyzetből a 100 km/órás sebességet. A végsebességét 130 km/órában korlátozták. Tehát nagyjából 1,6-os benzines modellek dinamikáját hozza. Az akkumulátor hagyományos 230 voltos hálózatról tölthető, nagyjából nyolc óra alatt éri el a százszázalékos szintet.

Bár egy feltöltéssel maximum 150 kilométert képes megtenni az elektromos Volvo, a gyár nem felejti el hozzátenni, hogy ez a hétköznapokon az európai autósok 90 százalékának elegendő. Ami talán fontosabb, hogy 100 kilométer megtételéhez 3 eurónyi (850 forint) áram elég, vagyis 2,5 liter benzin árából tehető meg az említett távolság.

Egyelőre mindössze 250 darabot gyártanak le, de ha nő az igény a jármű iránt, természetesen további darabok is készülnek.