A motorhibával tarkított szombati, balszerencsés időmérőn Michelisz Norbi csak a 13. helyet szerezte meg a Túraautó-világbajnokság valenciai futamán. Miután azonban Tom Coronel motorcsere miatt 10 rajthelyes büntetést kapott, így a magyar versenyző a 12. helyről vághatott neki a WTCC első valenciai versenyének.


A 13 körös első futam repülőrajtját követően Tarquini, Huff és Muller autózott az élen, míg a Zengő-Dension Team fiatal tehetsége egy test-test elleni küzdelmet követően visszacsúszott a 16. helyre.

A magyar versenyző a második körre két pozíciót is javítani tudott, a harmadik körben pedig már a 12. helyen állt és folyamatosan zárkózott fel az előtte autózókra. A verseny félidejéhez érve az élen Tarquini, Muller és Huff autózott. A nyolcadik körben Farfus megelőzte a nyolcadik helyen versenyző Barthot, azonban a svájci újonc nem hagyta magát.

A kilencedik körre Barth és Farfus nagy csatát vívott, melyből a brazil pilóta rosszul, Michelisz Norbi azonban jól jött ki, hiszen feljött a 11. helyre. Két körrel a vége előtt azonban Poulsen támadni kezdte a magyar versenyzőt, így védekeznie kellett és leszakadtak az előttük autózóktól.


A vasárnapi első versenyt végül az olasz világbajnok, Tarquini (+25 pont) nyerte, őt Muller (+18 pont) és Huff (+ 15 pont) követte. A legjobb újonc ezúttal Barth lett a hetedik helyen (+ 6 pont). Michelisz végül meg tudta védeni pozícióját Poulsennel szemben, így 11. lett.

A második, szintén 14 körös verseny állórajtját követően Barth átvette a vezetést Menu előtt, azonban az első kör közepére már Monteiro állt az élre, őt Barth és Muller követte. Michelisz Norbi a 13. helyre csúszott vissza, de a harmadik körben már 12. volt.

A hetedik körben a második helyen versenyző Barth látványosan lassulni kezdett, így visszacsúszott az utolsó, 20. helyre, míg az élen Monteiro, Muller és Tarquini autózott.


Az utolsó körben Priaulx és Tarquini nagy csatát vívott a harmadik helyért, azonban az olasz versenyzőnek sikerült megvédenie pozícióját. Michelisz Norbit az utolsó körben megelőzte a svájci Menu, így a magyar versenyző végül a 12. helyen ért célba. A versenyt Monteiro (+25 pont) nyerte, őt sorrendben Muller (+18 pont) és Tarquini (+15 pont) követte.

A Zengő-Dension Team fiatal tehetségének ezúttal nem sikerült a pontszerzés, így az összetett ponttáblán visszacsúszott a 13. helyre. Viszont az újoncok számára rendezett Rookie Challenge-en megszilárdította vezető pozícióját.

A világbajnokság legközelebb október 30-31-én Japánban folytatódik.

Forrás: Zengő Dension Team