Mikko Hirvonen az utóbbi két versenyen egyetlen pontot sem gyűjtött. Finnországban az élről esett ki, amikor hatalmasat bukott, Németországban viszont a sebességváltó hibája miatt búcsúzott idő előtt. Most Japánban azonban tavalyi formáját mutatja, gyors, összeszedett és kontrollálja a dolgokat.

“Részemről minden briliánsan és a terveknek megfelelően alakult” – írta tegnap a blogjában a finn. “Úgy érzem, visszakaptam a mojómat*. Remek verseny murván, egy olyan országban, amit imádok. Új embernek érzem magam. Rég nem volt már egy jó napom.”

Mikko Hirvonen az utolsó nap előtt 3,7 másodperces hátránnyal áll a második helyen.

*A mojo a Kicsikém – Austin Powers film második részében szerepel. Austin Powers újra üldözi a gazembereket és felszedi a jobbnál jobb nőket. De Dr. Genya is feltűnik a színen és újra szembeszáll Austinnal. Hatalmas váltságdíjat kér, hogy ne pusztítsa el a Földet, de közben Genya rájön, hogy Powers úgyis megakadályozná, ezért ellopja Austin mojóját. Erre rájön Austin, így hát elmegy, hogy visszaszerezze a mojóját, azt a libidószerű valamit – ami Austint legyőzhetetlen szexszimbólummá teszi – és eközben megmentse a világot.