A Suzuki indiai leányvállalata a Maruti Suzuki segít a Volkswagen-konszernnek kifejleszteni egy új kisautót – írja meg nem nevezett forrásra hivatkozva a Financial Express. Az autó az indiai piacra készül, ára alacsonyabb lesz, mint 400 ezer rúpia, azaz 1,9 millió forint.

Természetesen a Volkswagen nem tervezi, hogy a versenyezzen a Tata Nanóval, de a német autógyár szintjén ez olcsónak számít. A Volkswagen-csoport két legolcsóbb modellje Indiában a 442 ezer rúpiába kerülő VW Polo, illetve a félmilliós Škoda Fabia.

A Maruti Suzuki is jól jár az üzlettel az újság szerint, miután cserealapként hozzájut a Volkswagen dízelmotorjaihoz. Az egyelőre még kérdés, hogy egy az egyben a VW szállítaná a motorokat, vagy az indiai cég gyárthatná licenc alapján.

A lap úgy tudja, a Suzuki első embere, Osamu Suzuki a hónap végén Indiába látogat, hogy ott találkozzon magas rangú Volkswagen-vezetőkkel, hogy az együttműködési lehetőségekről tárgyaljanak.

Az együttműködés alapját az adja, hogy tavaly decemberben a Volkswagen 19,9 százalékos részesedést vásárolt a Suzukiban. Akkor a cégvezetők úgy nyilatkoztak, az együttműködés kiterjed a fejlesztésre, a termelésre és az értékesítésre egyaránt. A VW a kisautók fejlesztésénél számít segítségre, a Suzuki viszont elsősorban a VW hibrid és elektromos járművekhez kapcsolódó technológiáira hajt.