Staudt Gábor, a Jobbik főpolgármester-jelöltje kiadott egy közleményt. Ehhez aligha kell kommentár:

A Jobbik főpolgármester-jelöltjeként vegyes érzelmekkel fogadtam a hírt, miszerint triatlon-világbajnokság bonyolítása miatt ismét több belvárosi útvonalat lezárnak a budapestiek elől, ráadásul napokra. A Jobbik mindig a sport és ezen belül a tömegsport terjedésének elhivatott támogatója volt, és a jövőben is az marad.

Ugyanakkor a fővárosunk működése, illetve a városlakók zavartalan közlekedésének biztosítása okán a belváros közterületeinek hétről hétre történő lezárását, az autós, illetve közösségi közlekedési útvonalak terelését nem tartom elfogadhatónak.

A most folyó triatlonversenyt megelőző hétvégén félmaraton zajlott, alig két hét múlva pedig maratoni futóverseny lesz. Véleményem szerint a budapestiek éppen elég toleranciával viseltetnek a talán soha el nem készülő 4-es metró, valamint a jelentős csúszással épülő Margit híd kapcsán tapasztalt “tankcsapdák” iránt. A jelentős útlezárásokkal járó sportrendezvényeket ezért a jövőben inkább a város külső, parkokkal és erdőkkel borított kerületeiben tartom célszerűnek megrendezni.

Hiszen a jelenlegi szemlélettel akár tenisz-világbajnokságot is szervezhetnénk a dunai hidakon, a pillérek között.

Staudt Gábor, a Jobbik főpolgármester-jelöltje

Önök mit gondolnak?