Júliusban a Bugatti leleplezte a Veyron Super Sportot, amely a világ leggyorsabb utcai autója lett. A sportkocsi a TÜV és a Guinness által is hitelesített, végsebessége 431,072 km/óra. Ezzel 2007 után újra a Veyronhoz kerül a leggyorsabb autó címe, amikor is az amerikai Shelby Super Cars cég Aero SC/T8 típusú modellje 407-ről 410-re javította a rekordot.

Az SSC a Veyron Super Sport megjelenése után azonnal reagált, hivatalos közleményben gratuláltak és közölték, hamarosan jön az új autójuk, amely ismét hozzájuk rendeli a leggyorsabbnak járó címet.

Egyelőre a hivatalos bemutatóra várni kell, de kémfotók (itt nézheti meg a képeket) már megjelentek az Ultimate Aero II-ről és a műszaki adatokról is pletykálnak. A Top Gear úgy tudja, a kocsiba 6,8 literes, V8-as motor kerül két turbóval megspékelve. A motor 1369 lóerős, amellyel a mindössze 1179 kilós sportkocsi 2,8 másodperc alatt gyorsulhat százra.

Persze ez sem akármi, de a végsebességétől seggelünk le igazán. Állítólag 443 km/órás sebességet is képes lesz elérni.   

Egy szűk körű rendezvényen már megmutatták a fejlesztés alatt álló második Aerót, így várhatóan hamarosan a hivatalos leleplezés is megtörténik.

Ők már látták