A várakozásoknak megfelelően esős időben zajlott a Hungarian Baja mai napjára rendelt öt szelektív szakasza. Nyitásként a futam leghosszabb 90 kilométeres pályát kellett teljesíteni, melyen Korda Erik és Tóth György szenzációsan autózott, a bivalyerős nemzetközi mezőnyben mindenkit maguk mögé utasítottak.  


A folytatásban fantasztikus csatát vívott a dobogós helyezésekért a Holowczyc, Novitsky, Gadasin, Szalay, Fazekas és Korda alkotta hatos fogat, a nap végén Gadasin állt az élre, mögötte Kordaék értek célba a második helyen, a dobogó harmadik fokára Szalay Balázs álhatott fel.

Csalódottan és idejekorán ért véget Lónyai Pál Hungarian Bajaja, akárcsak tavaly, most is a második szelektíven, műszaki hiba miatt kényszerültek a verseny feladására.

“Nagyon izgalmas volt a mai napunk. Az első szakaszon én lepődtem meg a legjobban időeredményünk láttán. A szakasz negyedénél utolértük a német rali bajnok Matthias Kahle vadonatúj Mercedesét, de mellette hamar el tudtunk menni. Nem sokkal később utolértük a Baja Világkupa jelenlegi második helyezettjét, Bogdan Novitskiyt is, aki viszont nem vett minket észre és hosszú kilométereken keresztül feltartott minket. Úgy 15 kilométer után meguntam és picit félre kellett löknöm.:) A szakaszt így is elég nagy fölénnyel nyertük és első kör után is az első helyen értünk vissza a szervizbe” – mondta Korda Erik. 

“A nap második felében is komoly csatákat vívtunk. Gadasinnal ugyan nem bírtunk, a nemzetközi értékelésben ő került az élre, mi visszacsúsztunk a második helyre, de a magyar bajnokságban a nap végén is megőriztük első helyünket. Holnap még vár ránk három szakasz, szeretnénk megtartani ezt a helyet, de Gadasinnak üzenjük, hogy résen leszünk!”