Három szelektív szakasz várt a Hungarian Baja zárónapján az FIA Baja Világkupa és a Magyar Terep-rally Bajnokság talpon maradt mezőnyére. A Korda Racing vasárnap már csak egyetlen autóval képviselte magát, Lónyai Pál és Pocseg Attila szombaton váltóhiba miatt a verseny feladására kényszerült. Korda Erik és Tóth György azonban remekelt, a mai napnak a Baja Világkupa második helyéről vágott neki. Helyezését a célig megőrizte, és az ezüstéremmel a Baja Világkupa ponttáblázatán a hatodik helyére lépetek előre. A páros számára ennél is fontosabb, hogy a Mohács Kupa után ismét győzelmet szereztek a magyar bajnokságban.

“Fantasztikus hétvégén vagyunk túl. Nagyszerű érzés a világ élmezőnye ellen versenyezni és még nagyszerűbb legyőzni őket!: Sokat beszélgettünk a külföldi versenyzőkkel, mindenki nagyon közvetlen volt, Krzysztof Holowczyc-csal már a teszten összebarátkoztunk, a kétszeres Dakar győztes Jean-Luis Schlesser otthonról követte az eredményeket és szurkolt értünk, amit ezúton is köszönünk neki” – mondta Korda Erik.


“Éreztük, hogy Gadasint ma már nem fogjuk tudni utolérni, ezért inkább csak arra figyeltünk, hogy Szalay Balázsékat magunk mögött tudjuk tartani. Az első két szakaszon ez is sikerült is, az utolsó 6 kilométeres pályán már csak arra figyeltünk, hogy célba érjünk. Sikerült és most nagyon boldog vagyok, nagyon vágytunk már a sikerre, hiszen Mohács óta mindig hiányzott valami apróság. Most azonban minden klappolt és tulajdonképpen a rajttól a célig az élen tudtunk maradni”

“Megtettünk mindent, hogy előrébb kerüljünk, de háromszor is rontottunk túlcsúszás miatt, és Korda is nagyon gyors volt, így nem sikerült hoznunk az időnkön. De így is örülünk az eredménynek, megdolgoztunk érte, kemény versenyen vagyunk túl” – nyilatkozta Szalay a célban. Ezzel megtört az évek óta tartó átok és idén végre sikerült az élmezőnyben végezniük a Hungarian Bajan is.