Már túráztatják traffipaxaikat a rendőrök szerte az országban. 24-én, 25-én és 26-án, azaz keddtől csütörtökig egy páneurópai közlekedésbiztonsági akció keretében az összes sebességmérő berendezés kikerül az utakra.

Nem csak a sebeségtúllépést, de a leállósávok szabálytalan használatát és a megállási tilalom megszegését is figyelik majd a zsaruk. A police.hu oldalon megjelent közlemény szerint:

“A Magyar Köztársaság Rendőrsége részt vesz a TISPOL European Operation Speed ellenőrzés sorozatban. Az ország egészére kiterjedő TISPOL ellenőrzést a Rendőrség 2010. augusztus 24-én, 25-én és 26-án végzi. Az akció ideje alatt alapvetően a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművekre valamint a gyorsforgalmi utak leállósávján történő haladással, illetve megállással elkövetett szabályszegésekre koncentrálódik a figyelem. Ennek oka, hogy a sebességtúllépés Magyarországon a legelterjedtebb közlekedési szabályszegés és a legfőbb baleseti ok, mely elsődleges a halálos, ill. a súlyos sérülések bekövetkezésében.”

Szóval, kedves autóstársak, csak óvatosan!

A sebességméréssel kapcsolatban – különösen az indokolatlanul lelassított forgalom, netán kinn felejtett táblák környékén gyorshajtó autósok kihasználására letáborozú háromlábúak esetében – vannak fenntartásaink. Mindenképp üdvözöljük viszont, hogy az autók műszaki állapotára is figyelnek majd a héten:

“A TISPOL ellenőrzés időtartama alatt sor kerül a gépjárművek műszaki állapotának fokozott ellenőrzésére, melyet a Nemzeti Közlekedési Hatósággal történő együttműködés jegyében hajtunk végre.”